Жълца при животни

AddThis Bonding Buttonsshare към Facebookfacebookbookshare до Twittertwittertwittershare до PinterestPinterestShare до moreaddthismore

Типичен признак за често основен и сериозно хронично заболяване е, когато домашен любимец осигурява жълтеница. Жълтецът се определя като пожълтяване на лигавичните мембрани на тялото, много често очевидни върху кожата, белите (склера) на очите, както и често в устата или венците на засегнатите животни. Наличието на жълтеница може да предполага сериозен проблем с черния дроб или панкреаса, докато при други животни това може да е част от медицинските индикации, свързани с кръвно състояние, при което PET унищожава собствените си червени кръвни клетки. Многобройни животни с жълтеница, очевидни на лигавиците, също ще имат пожълтяване и на урината.

Причините за жълтеницата са доста разнообразни, както и могат да бъдат предизвикани от токсични причини, вируси, небалансирана имунна система, както и дори тумори. Всеки домашен любимец с жълтеница, отбелязано при физикален преглед, трябва да има пълна медицинска обработка, включително пълна работа с кръвта на CBC/химия, анализ на урината, в допълнение към рентгенови лъчи, както и ултразвук за търсене на основни причини. Лечението на жълтеница при животните ще зависи от конкретната причина, както и прогнозата ще зависи от резултатите от тази обща медицинска обработка.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Ще се моделира за лакомства!
Next post Денят на бокса е!