Топлинни цикли при кучета и котки

AddThis Bonding Buttonsshare към FacebookFacebookBookShare до Twittertwittertwittershare до PinterestPinterSterSthare до Moreaddthismore

Топлинните цикли са онези времена на годината, когато домашните любимци са плодородни и могат да бъдат отглеждани. При кучетата топлините обикновено се срещат два пъти годишно и могат да продължат до 3 седмици при много домашни любимци. Симптомите включват:

Вагинално подуване

Кърваво изхвърляне

засилено привличане на мъжки кучета

Обикновено семейните домашни любимци на възраст над 6 -месечна възраст могат да започнат първия си топлинен цикъл, от решаващо значение е през това време настойниците на животните да не позволяват на женските си кучета извън каишката и/или без надзор поради възможното присъствие на мъжки кучета, като много женско домашно куче Кучките ще позволят развъждането през това време.

При котки може да се появи топлина. Неплатените женски котки обикновено имат 2-4 топлинни цикъла годишно, но могат да имат много цикли на определени периоди на година, като пролет или есен. За разлика от кучетата, котките обикновено нямат вагинално подуване и/или изхвърляне, но те стават много по -привързани, обикновено вдигащи задния си край на земята, както и вокализират и търкалят на пода.

Най -добре е да разпръснете женско куче за домашни любимци и /или котка, за да избегнете нежелана бременност и да добавите към вече наличния проблем с пренаселеността на домашни любимци. Обикновено препоръчвам да изчакате 30 дни, след като домашен любимец излезе от топлина, за да ги разпръсне. Поради последните доказателства за засилени ползи за здравето по-късно в живота, препоръчвам да изчакате да разпръснете женско куче за домашни любимци до сексуална зрялост на възраст 10-12 месеца. Котките могат да бъдат разпръснати на възраст над 6 -месечна възраст, въпреки че много приюти ги правят много по -млади.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Лео харесва новата си къща
Next post [Нов продукт] Advantus Oral Flea Treate Soft Chews for Dogs